Няма да повярвате какво се появи на метри от храма на Ванга

Големите победителите на Miss & Mr Grand Sea World са MISS Холандия и MR България
July 1, 2018
Мъж полетял от жилището си ден след смъртта на баба си, изгубил и баща си
July 1, 2018

Уникално светилище на древногръцката богиня на възмездието Немезида и релефно изображение на съдницата, стъпила върху легнала жена с боядисана в жълто коса, откриват учени в прочутия древен град Хераклея Синтика. Според тях русата коса е символизирала порока, пише вестник “Ретро”.

Откритието, което се намира в местността Рупите, е уникално по рода си. То е единственото засега на територията на България, а и по света проучените храмове на Немезида са едва няколко. Става дума за едно от 15-те верижни помещения по северната страна на централния площад, споделят археолозите. Именно там изплува и мраморната оброчна плочка с изображението на богинята. Срещу нея древните са представили гладиаторски шлем.

Това подсказва, че в Хераклея Синтика са се провеждали гладиаторски игри през римската императорска епоха. Връзката на Немезида с тези зрелища е известна от писмени извори и надписи, но нейни изображения с гладиаторски атрибути са изключително редки, твърдят учените. Оброчната плочка на Немезида е открита натрошена – но не от съвременни иманяри, а още в древността. Вероятно са я счупили ранни християни. Археолозите са на мнение, че силно земетресение е погребало светилището и е запечатало следите от сблъсъка между отреченото езичество и побеждаващото християнство.

Екстрасенсите смятат, че въпросното място е изпълнено с мистична енергия. Според тях хората могат да го използват да се зареждат, но това зависи основно от помислите им. Ако отидеш там и си извършил престъпление, имаш нечисти мисли към някого и му желаеш злото, богинята на възмездието ще те накаже. Ако обаче си претърпял загуба, за която не си виновен, имаш нерешими проблеми и си изпаднал в отчаяние, Немезида ще ти подаде ръка, за да получиш справедливост.

Leave a Reply

Your email address will not be published.