Нови ограничения влизат в сила в редица държави заради Омикрон

Възстановиха водоподаването в 8 села в община Гърмен
December 27, 2021
Перфектната зимна ваканция: Винен туризъм в Мелник, дегустации и разходки
December 27, 2021

Очаква се британският премиер Борис Джонсън да обяви решението си дали да бъдат наложени нови строги ограничения срещу разпространението на коронавируса във Великобритания заради новия вариант Омикрон.

Преди това премиерът ще се запознае с последните данни на здравните власти за разпространението на коронавируса и натоварването на здравната система.

Франция ъщо обмисля нови мерки, след като регистрира ръст на новите случаи за последното денонощие.

Редица държави затягат мерките срещу разпространението на новия вариант на коронавируса от днес.

Чешките власти въвеждат изискване за задължителен отрицателен резултат от PCR тест за всички пристигащи. Освободени са само ваксинираните с трета доза и децата под 12 години.

Дания също въвежда нови ограничения. По информация на посолството ни в Копенхаген гражданите, които нямат разрешение за пребиваване в страната, трябва да представят отрицателен резултат от тест за коронавирус на границата.

Пътуващите, които имат разрешение за пребиваване в Дания, могат да избират дали да направят тест преди пътуването си или в рамките на 24 часа след пристигането си. Изискването важи и за ваксинираните, но не и за преболедувалите в рамките на до 180 дни от установяването на коронавирусната инфекция. Мярката не се прилага и за деца под 12 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *