Нови акции срещу търговия с гласове, има задържани

ДОБРА НОВИНА! Стартира строителството на пътя Кресна-Влахи
September 29, 2022
Задържаха шофьор в колата му, заспал с пистолет в ръка на АМ „Хемус“
September 29, 2022

Проверяват се квартали в Благоевград, Горна Оряховица, Русе, Бургас, Велико Търново и Бяла Слатина

Три дни преди изборите нова серия акции в страната срещу купуването на гласове. Жандармерията и полицията проверяват квартали в Благоевград, Горна Оряховица, Русе, Бургас, Велико Търново и Бяла Слатина.

Благоевград

Един човек е задържан в благоевградския квартал „Предела”. Неговите близки твърдят, че не знаят защо е отведен. „Никой не ти дава обяснение каква е причината. Полицаите влязоха като някои еничари. Това ли е справедливостта”, питат родителите му.

По думите на майката на задържания той се занимава със строителство. Баща му каза, че не е купувал гласове. Досега не е имал провинения. Домът му е бил претърсен, а органите на реда не намерили нищо, твърдят още близките на задържания.

Горна Оряховица

Цяла нощ продължава акцията в Горна Оряховица, като вече има петима задържани. Кварталите „Гарата” и „Калтинец” са блокирани с КПП-та. Операция се провежда и в прочутото с телефонни измамници село Камен.

„Някои от петимата, които се водят към районното управление, са направили частични признания. Предизборно нямаме задържани. Получени са пет сигнала, но не са придобити данни за престъпна дейност”, обясни началникът на РУ на МВР в Горна Оряховица Мариян Лонгинов.

Бяла Слатина

Всички входове и изходи на Бяла Слатина са блокирани от полицията. Очаква се през целия ден екипите да обикалят града и да реагират на сигнали.

Велико Търново

Във Велико Търново са арестувани осем души от хотел. Трима от тях са мъже и са задържани за кражби. Останалите са жени и са арестувани за проституция.

Във Ветово също се провежда акция за противодействие на престъпността. На всички входове и изходи на града се спират автомобили и се проверяват документите и багажниците. Според комисар Димитър Вачков в цялата Русенска област има операция. “Проверени са 72 лица, 45 МПС, 3 акта и 12 фиша са съставени. Регистриран е един заявителски материал за кражба на въглища, както и един за дървесина.

 

Източник: НОВА ТВ

Leave a Reply

Your email address will not be published.