Нова техника за чистота в Сандански

Катастрофа без жертви край Сандански
July 31, 2018
Кръстьо Шошев от Петрич: „Животът ми ще се преобърне на 180 градуса”
August 1, 2018

Днес бе осветена нова техника за сметосъбиране и сметообработка

С благословията на отец Йордан Аврамов, в присъствието на кмета Кирил Котев и г-н Павел Ерменков – управител на “Стройкомтранс” ЕООД, бе осветена новозакупената техника за сметосъбиране и сметообработка.

За поддържане и чистотата на територията на община Сандански, общинско звено “Почистване” вече разполага с шест нови автомобила:

  • три за сметосъбиране;
  • два самосвала. Единият от тях е оборудван с кран-човка. И двата разполагат с гребла и могат да бъдат използвани при зимни условия за почистване и обработване на пътищата с пясък и сол;
  • един контейнеровоз.

Освен автомобилите „Стройкомтранс“ ЕООД вече разполага и с компактор за обработка на битовия отпадък. Благодарение на новата машина се уплътнява битовата смет, което намалява обема на депонирания отпадък и така удължава живота на клетката за сметосъбиране.

С новата техника, която от утре ще заработи, чистота в града ще бъде налице. Разходите за техника под наем отпадат, както и количеството, което събират новите сметосъбиращи машини е четири пъти по-голямо от предходните автомобили. Това ще рече, че и разходите за гориво, времето за сметосъбиране намаляват.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.