Нова атракция в Сандански! Кенгуру, муфлон, елен, сърна и кошута над парка в Сандански

Санданчанин донесе победата на ЦСКА 1948 при юношите
September 12, 2018
(Снимки) Новата атракция в Сандански е факт! Кенгура, елени и сърни ще радват жители и гости
September 12, 2018

Днес, точно в 17:30 ч. кметът на община Сандански – Кирил Котев ще открие най-новата атракция на град Сандански – Експозиционен център за животни, който е вече факт благодарение на съвместната работа на общината с Регионална дирекция по горите, град Благоевград, Държавно горско стопанство – Сандански.

Центърът се намира в непосредствена близост до моста, който съединява Северна дъга и Околовръстен път, сред китна природа и прохлада.

От днес всички местни и гости на курортния град ще могат да видят сърна, елен, кошута, муфлон и  екзотично кенгуру.

Уникалността на най-новия експозиционен център в град Сандански ще радва малки и големи, като идеята на ръководството на община Сандански се зароди след като само преди две години парк „Свети Врач“ обогати своята фауна с пауни и екзотични птици.

Новата атракция ще радва санданчани, които ще могат отблизо да се любуват на красивите животни, а със сигурност ще привлече и още повече посетители и туристи.

За новият център ще бъде отслужен водосвет, а официални гости на събитието ще бъдат Георги Янкулов – Директор на РДГ- Благоевград Атанас Диманков – Директор на ДГС – Сандански и представители на Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

Leave a Reply

Your email address will not be published.