Треньорка ще вдига нивото на ДЮШ в ОФК “Пирин”
March 6, 2020
Община Сандански кани всички на обществено обсъждане относно бъдещето на парк “Свети Врач”
March 6, 2020

Традиционните кушии на Тодоровден ще съберат десетки расови жребци от симитлийска община на поляните край селата Крупник и Полена.

Мястото е местността Беглико между селата Крупник и Черниче, тази събота – 7-ми март от 11:00 часа.

В Полена и на поляните на местността Беглико ще бъдат направени водсвети. Веднага след това са състезанията, в които жребците ще премерят сила, бързина и грация. Състезанията ще започнат с гонки между бегови коне и ще завършат с турнир по надтегляне с коне от тежковозни породи. Организаторите на празника – община Симитли и кметствата на селата Крупник и Полена са осигурили награди за стопаните на най-силните и най-бързите коне.

За поредна година за Тодоровден и стопаните от село Брежани ще изведат конете си за празника. Там преди обед ще се съберат в местността Св. Тодор край селото.

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ В КОННИ НАДБЯГВАНИЯ ТОДОРОВДЕН 2020 г.

11:30 часа – старт на жокеите в I-ва гара на дистанция 3000 м., която според броя на ездачите ще определи и броя на сериите. Спазва се принципа на елиминацията.

След приключване на състезанието за най-бързи коне следва теглене с товар.

Участват три категории, в които участниците ще теглят товари на 40 м. разстояние за 3 минути. I-ва категория – коне до 450 кг. собствено тегло,  II-ра категория – коне от 450 до 650 кг. собствено тегло и III-та категория – коне над 650 кг. собствено тегло.

Конете, които преминават 40 метра за 3 минути се дотоварват и след това се излъчват първенците. Всички коне участници в тегленията се мерят на кантар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *