Над 400 деца бяха прегледани от специалисти на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”

АПИ след катастрофата на АМ “Струма”: При изключително гъста мъгла и видимост най-важна е преценката на шофьора
February 7, 2019
Талант от Сандански игра за ПАОК на “Пирин къп”
February 9, 2019

На пресконференция екипът обяви, че се създава директна връзка между двете болници 11 детски специалисти по ортопедия, хирургия, офталмология, урология, УНГ, кардиология, неврохирургия и образна диагностика извършиха днес високоспециализирани профилактични прегледи със специална апаратура, предназначена за диагностика в детска възраст.

Прегледите, които бяха посетени от над 300 деца се осъществиха съвместно с Община Сандански, като част от програмата на Кампанията „Национална програма Детско здраве – Пирогов и се провеждат за втори път в град Сандански, след големия интерес през месец октомври 2018 г.

По време на дадената от медицинските специалисти и кмета на община Сандански – Кирил Котев пресконференция стана ясно, че ще бъде създадена една по-добра координация и организация на партньорството. Специалистите от МБАЛ „Югозападна болница“ и УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ ще бъдат в директна връзка, за да може да се осъществяват консултациите по-бързо, адекватно и навременно за лечението на пациентите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *