Над 1 200 ще бъдат участниците в атрактивните Станчинарски игри на Петрич

С народно веселие Петрич ще посрещне 2019 година
December 29, 2018
Теди Еротеева и Карамфил Божиков минути преди настъпването на 2019г. в Сандански
December 30, 2018

11 станчинарски групи от кварталите в град Петрич са потвърдили участието си в традиционните Станчинарски игри и ще гонят злите сили в първия ден на новата година. Игрите започват на 01.01.2019 г от 11.00 ч. на пространството пред паметника на Антон Попов. Общината проведе задължителния инструктаж на ръководителите на станчинарски групи на проведена работна среща.

Игрите ще започнат с дефиле на станчинарските групи по централните улици на града. Маршрутът, по който групите ще се движат започва от кръстовището на ул. „Яне Сандански“ и „Цар Борис III“ по ул. “Цар Борис III“ в посока към кръговото кръстовище до сградата на Община Петрич. След това по реда на пристигане групите ще се представят в рамките на 20 минути на сцена със своите персонажи, адети, маски и хореография на русалийски танци.

Петчленно ще бъде журито, което ще оценява изявата на станчинарските групи, председател ще бъде доц. Георги Гаров, който е ръководител катедра „Хореография“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“. Освен първо, второ и трето място, ще бъдат присъдени отново и индивидуални награди на участници в станчинарските игри.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *