Мъка обви Пиринско! Убитият от мълния e млад моторист, баща на две деца

Моторист от Благоевград изпадна в кома, в Пирогов се борят за живота му
July 30, 2018
Кирил Котев и Александър Манолев дадоха старт на изграждането на новата спортна зала в Сандански
July 30, 2018

35-годишният моторист Айдън Туфанов е починалият след удар от мълния в Пирин планина вчера. Той е бил в района на връх Ореляк заедно с група свои приятели – любители на моторите вчера в ранния следобед.

Трагедията се разиграла около 13.30 часа. След падането на мълнията тялото му било буквално овъглено, разказаха от Планинската спасителна служба в Банско.

“Сигналът дойде при нас малко преди 14 часа. Веднага сформирахме група от около 15 планински спасители и тръгнахме към върха”, обясни началникът на ПСС – Банско Румен Баряков.

Над 2 часа продължи акцията по свалянето на трупа на младия мъж, който е баща на две деца. При пристигането на спасителите на място е бил само неговия брат, който също е от групата на мотористи,. Линейка на Спешен център очакваше да поеме тленните му останки в района на Попови ливади. Близките му са отказали аутопсия.

При инцидента с изгаряния е и 27-годишен мъж от съседното село Корница.

В същия момент на връх Ореляк е имало и група туристи от самоковското туристическо дружество. Преди да завали силния дъжд те успели да съберат багажа си и да слязат до най-близкото село Борово. Така са се спасили.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.