Музеят за ретро автомобили в село Капатово отвори врати

Атанасова: Отдалечаваме се от Еврозоната, невъзможно е да влезем през 2024 г.
October 16, 2022
Спряха състезателните права на най-добрия български плувец, пропуска Париж 2024?
October 16, 2022
“Сбъдната мечта”, така Теодор Осиковски описа реализирането на един дългоочакван проект, който днес отвори врати в село Капатово, в непосредствена близост до Бутиков хотел и винарска изба “Златен Рожен”.
С благословията на Негово Високопреосвещенство Неврокопски Митрополит Серафим, бе открит първият частен музей за ретро автомобили в България, който се очаква да се превърне в притегателно място за колекционери и ценители на луксозните возила от миналия век.
Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов поздрави семейство Осиковски за усилията и любовта, която влагат в осъществяването на тяхната мечта и пожела успех в начинанието, споделяйки амбицията им музеят да се разгръща и обогатява.
Музеят за ретроавтомобили се разпростира на площ от 660 кв. м. Първоначалната експозиция включва 28 автомобила и 20 мотоциклета.
Официални гости на откриването бяха кметовете на общините Петрич и Сандански, Неврокопският митрополит, председателят на Български автомобилен клуб “Ретро”, зам. – председателят на Международната федерация на ретро автомобили, председателят на Сдружение на хотелиерите ресторантьорите и туроператорите – Сандански и експерти и реставратори в автомобилната гилдия от цялата страна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!