МОН предлага 11 дни коледна ваканция

Илинден е!
July 20, 2021
Кметът на Благоевград бе избран в Регионалния съвет за развитие на Югозападния район
July 20, 2021

11 дни коледна ваканция предлага МОН.

Тя ще бъде от 24-и декември до 3 януари 2022 г, става ясно от графика за изпитите и неучебните дни за учебна 2021/2022-а, който е публикуван за обществено обсъждане.

Пролетната ваканция за учениците от първи до 11-и клас пък ще бъде от 1 до 10-и април включително. Дванадесетокласниците ще почиват от 7-и до 10-и април.  

25-и май ще бъде неучебен, но присъствен ден. За неучебни са предвидени и дните, в които ще има задължителни матури за 12-и клас и национални външни оценявания в края на 7-и и на 10-и клас.

Задължителният ДЗИ по български език и литература е планиран за 18-и май. Вторият задължителен ДЗИ ще бъде на 20-и май.

Учениците могат да се явят на допълнителна матура по предмет по избор в дните от 26 май до 3 юни 2022 г.

За първи път през следващата учебна година всички дванадесетокласници, които изучават професия, ще положат втори задължителен държавен изпит по теория за придобиване на професионална квалификация. Досега те можеха да избират дали да се явят на втора матура по общообразователен предмет или по професия.

Оценяването по български език и литература и по математика в края на VII клас и в края на X клас е съответно на 14 юни и на 16 юни 2022 г.

Изпитите по желание по чужди езици и за оценяване на дигиталните умения в X клас ще са непосредствено след тях в учебни дни.

Изпитът от националното външно оценяване в края на IV клас по български език и литература е насрочен за 26 май., а този по математика – за 27 май. И двата дни ще са учебни. Директорите могат да променят седмичното разписание, за да организират изпитите.

В проекта са посочени и началото и краят на втория учебен срок.

По традиция учениците от 1- до 3-и клас приключват занятията в края на май, от 4-и до 6-и – в средата на юни, а  от 7-и до 11-и – в края на юни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.