Млади експерти започнаха работа в община Сандански по програма

Петричани искат паметник на Левски
February 4, 2019
ТЪРСИ СЕ ИЗГУБЕНО КУЧЕ! Жена дава 1500 лв. ако кучето бъде намерено
February 4, 2019

Кметът на община Сандански – Кирил Котев назначи двама млади специалисти на работа в общинска администрация – Сандански от днес, 4 февруари.
В следващите 9 месеца те ще имат възможността да натрупат професионален опит и да развият своите трудови качества.
Младите висшисти са назначени в различни дирекции и ще изпълняват служебните си задължения като младши експерти. Ралица Траянова е завършила „Управление и развитие на човешките ресурси“, а Илко Божев – „Данъчна администрация“. И двама са придобили висшето си образование в ЮЗУ „Неофит Рилски“, град Благоевград.
В момента се запознават с нормативната база документи и спецификата на своите задължения.
Програмата „Старт на кариерата“ осигурява възможност за придобиване на трудов стаж и преход от образование към заетост. Всички млади висшисти, участващи в програмата са били регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ като безработни. Община Сандански кандидатства по програмата и след като е одобрена с експертите, които биват допуснати провежда интервю и подбор.
При добри резултати и бързо усвояване на работните цели, всеки един от тях ще има възможност да остане на работното си място след изтичане на 9 месечния договор, тъй като за ръководството на община Сандански е важно попълването на състава с млади, инициативни и образовани хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published.