Младен Маринов от ГКПП “Кулата” : Двойно ще увеличим капацитета на пункта след ремонта

Задигнаха 600 лв. от пункт за залагания в Сандански
December 12, 2019
Ловци и рибари се събират на Ловна вечеринка в Сандански
December 12, 2019

В рамките на изнесеното заседание членовете на парламентарната комисията по вътрешен ред и сигурност посетиха ГКПП-Кулата

На място те се запознаха със създадената организация на работа, както и с плана за реконструкция на граничния пункт. Към момента проблем на пункта не е свързващият мост, а малкото трасета, на които се обработват леките и товарни автомобили, обясни Министър Маринов. Той посочи, че идеята на реконструкцията на пункта е на първо място да се разделят потоците на моторните превозни средства – товарните автомобили да са от едната страна, а леките коли от другата, за да не се смесват. Той припомни, че през лятото на тази година бе направена такава организация, която даде добри резултати.

С разширяването на  ГКПП „Кулата” ще започнат да се извършват и съвместни проверки на наша територия, уточни още вътрешният министър. След реконструкцията на граничния пункт почти двойно ще се увеличат трасетата, допълни директорът на Главна дирекция „Гранична полиция” главен комисар Светлан Кичиков.

„Сега действаме само в една посока, разделено на две. Тоест имаме четири трасета на изход и четири на вход. След края на дейностите, които се извършват, ще имаме осем трасета само на изход. Така почти двойно ще увеличим капацитета на пункта. Като имаме възможност при по-голям трафик, с подвижни прегради, да пуснем още едно трасе, за да се съобразим с моментната обстановка”, коментира още директорът на ГДГП.

Leave a Reply

Your email address will not be published.