МИТОВЕ ЗА СЪДОМИЯЛНИТЕ МАШИНИ

Изискана или спорна визия-как да изберем подходящите обувки?
September 28, 2022
Благоевград е домакин на национален библиотечен семинар “АБ – днес и утре – дигитализация, АБ – УЕБ”
September 28, 2022

В следващите редове ще поговорим за съдомиялните машини и митовете за тях. Оказва се че много хора имат погрешна информация, която им пречи в купуването на този уред. А тези от вас, които вече разполагат с него знаят колко важен и полезен може да бъде той. И така, настанете се удобно и прочетете следващите редове.

Първо, смята се, че машинното пране консумира много вода. Това обаче не е вярно: съвременните съдомиялни машини със средна ефективност консумират само 17-20 литра вода на цикъл на измиване (до 14 комплекта съдове), а високо икономичните консумират дори по-малко. Например, вградена съдомиялна машина може да използва само 10 литра на цикъл. За да измиете същото количество съдове на ръка, имате нужда от около 3 пъти повече вода. Как се постига толкова ниска консумация на вода? В съдомиялната машина е вграден специален филтър, който отново и отново почиства водата, смесена с препарат, след което водата отново се пръска под налягане върху съдовете. Затова моля ви ако имате нужда от съдомиялна машина не се чудете, а отидете и си купете.

Също така много често е разпространено и схващането, че съдомиялните машините са предназначени за големи обеми съдове, които трябва да се съхраняват няколко дни. Това също е неправилно. Един комплект ястия се състои от 3 чинии с различни размери, чаша с чинийка, чаша, вилица, нож и 3 лъжици. Освен това все пак ще трябва да измиете тенджерата или тигана, което заема доста място.

Понякога купувачите имат опасения, че частиците от препарата могат да останат върху съдовете по време на машинно пране. Това също е мит. Съдомиялните машини използват препарат за изплакване, който ви позволява да премахнете напълно препарата на последния етап от цикъла на измиване. Самият препарат за изплакване се отстранява напълно по време на сушенето. Интересно нали?

Източник: e-broshura.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.