Митничари задържаха над 14 000 етикета с логото на Мондиала

ЗА ГИНЕС! Пчелари откриха пърхутка тежаща 10 килограма
July 3, 2018
Неврокопският митрополит Серафим навършва 44 години днес
July 4, 2018

Митничари задържаха над 14 хиляди етикета за с логото на Световното първенство по футбол в Русия митнически пункт Малко Търново. Това съобщиха от митницата в Бургас. Стоката е открита при проверка на лек автомобил със сръбска регистрация. Пътувал е от Турция за Сърбия през България.

Етикетите на Мондиала са били поставени в пакети, обвити с отразително фолио, с цел да не бъдат открити при проверка с рентгенова апаратура – тактика, използвана при укриването на наркотични вещества.

Шофьорът и неговият спътник, сръбски граждани, са обявили, че не внасят нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват в багажника на автомобила, в чанти и поставени между лични вещи в отделни найлонови торби, общо 19 860 броя етикети за дрехи с различни изображения. 14 300 от тези етикети са с логото на ФИФА на Световното първенство по футбол в Русия, от тях 7500 броя са текстилни етикети, 6800 броя – хартиени. Поставени са в два отделни пакета, обвити във фолио.

Други 4800 от задържаните етикети са с изображения на футболни топки и различни надписи или общо 19 100 са задържаните етикети на футболна тематика. Шофьорът на автомобила – сръбски гражданин, е признал, че етикетите са негови и твърдял, че ги е закупил от пазар в Истанбул. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

източник: БТА

Leave a Reply

Your email address will not be published.