Министърът на младежта и спорта подава оставка утре

Автомобил блъсна и уби 17-годишен ученик
June 9, 2022
Броени дни до откриване на фестивал “Арт Будилник” в Сандански
June 9, 2022

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев от „Има такъв народ“ каза пред журналисти в парламента, че ще депозира оставката си утре сутринта. 

Попитан защо вече не я подал и какво чака, той отговори: „Това е въпрос на моя преценка, какво има да чакам. Дойдох да видя моята група, която ме е излъчила като министър“, обясни още Василев.

Решението е взето, четиримата министри на „Има такъв народ“ подават оставки заедно със заместник-министрите, посочи той и добави, че това не подлежи на никакъв коментар.

В момента, в който ми бъде приета оставката и гласувана, се връщам като депутат за вероятно малкото време, в което ще съществува този парламент, но да не бъдем пророци, нищо не се знае“, заяви още Радостин Василев.

Вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви, че ще изтегли своите министри от кабинета, а премиерът Кирил Петков му отговори, че е готов да управлява с правителство на малцинството. По-рано днес стана ясно, че вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, който е от квотата на ИТН, вече е депозирал оставката си в Министерския съвет.

Leave a Reply

Your email address will not be published.