Медицинските сестри в Петрич: Последен мирен протест, следва оставки и ефективни стачни действия

Деца от ДГ “Радост” с родолюбиво тържество пред своите родители
March 21, 2019
Три автомобила се нанизаха на магистрала “Струма”,един пострада
March 22, 2019

Днес в 15:30 медицинските сестри от “Югозападна болница”, гр. Петрич излязоха на протест с искане за по-достойни условия на труд и адекватно възнаграждение. Пред сградата на болницата се събраха по-голямата част от медицинските сестри, които за пореден път с мирен протест се обръщат не само към Кирил Ананиев – министър на здравеопазването, а и към кметът на община Петрич – Димитър Бръчков.

Медицинските сестри споделиха, че в основата на протеста са парите, но това не е всичко. Освен финансовото възнаграждение, условията на труд са прекалено тежки. След 12-часово дежурство се налага да преминат в друго отделение, а това е непосилно за един нормален човек. Времето, което прекарват в болницата е между 250-300 часа месечно.

 

 

“Нашите сили изнемогват, ще напуснем. Много колежки от тази сграда са в чужбина. Политиците си мислят, че ще си стоим мирно, защото сме на възраст средно на 50-55 години, всеки от нас е с кредити, семейство и те много безсрамно използват този момент. Но този момент се отразява на вас пациентите. Ако искате да имате добро здравеопазване и децата по детските градини да бъдат обгрижвани добре, погрижете се вашите сестри да бъдат добре заплатени, усмихнати и да идват отпочинали на работа.

Господин Бръчков ние търпеливо ви изчакахме два протеста да ни забележите. Явно и за вас сме станали невидими, имаме много въпроси за обсъждане. Така, че от тази трибуна ви каним на среща. Имаме много неща да си кажем. Очакваме Ви господин Бръчков.” споделиха медицинските сестри, като очакват и среща в близките дни с кметът Бръчков.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *