Лъвчетата от Благоевград се възстановяват успешно

Мартин Карбовски: Пътищата в България са отвратителни, ужасни, морално остарели, тесни и технически непригодни
July 13, 2020
Излезе първото класиране за прием след 7 клас в гимназиите
July 13, 2020

Миналата седмица bTV направих съпричастни зрителите с историята на две лъвчета, които се родиха погрешка в зоопарка на Благоевград. Според подаден сигнал до нас е можело те да бъдат умъртвени, защото зоопаркът няма условия за отглеждането им.

Двете лъвчета от благоевградския зоопарк са в стабилно състояние
Наддали са по 100 грама и вече са 1300
За щастие, лъвчетата имаха късмет и след намесата на еколози от организацията „Четири лапи“ и екипа ни бяха транспортирани във ветеринарна клиника в София.

Малките са били в изключително тежко състояние. Наложи се да бъдат реанимирани в зоопарка, разказа ветеринарят д-р Илия Райчев, който се грижи за новородените в момента.

Животните са много добре в момента, наддават и се хранят, съобщи Райчев. Диетата на малките е от адаптирано мляко за котки. Предстои да бъдат ваксинирани по схема, но първо трябва да закрепнат.

Лъвчетата от Благоевградския зоопарк са реанимирани и в добро състояние
Вчера те са били приети в изключително тежко състояние, обезводнени и на границата между живота и смъртта
Във ветеринарната клиника са кръстили двете малки – мъжкото е Симба, а женското са нарекли Бамби, но не се знае дали занапред ще запазят тези имена.

Лъвчетата „първоначално не знаеха къде се намират, сега вече се ориентират в пространството. Започнаха да ме възприемат като майка“, сподели Райчев и допълни, че двете малки съжителстват много добре едно с друго.
Грижите в този период са много важи, изтъкна ветеринарят, който заяви, че има уверения от кмета на Благоевград, че ще бъде изградена нова клетка в общинския зоопарк за тях.

В събота са идвали проектанти за нова клетка“ потвърди в ефира на bTV благоевградският градоначалник Румен Томов, който заяви, че скоро ще посети двете малки лъвчета във ветеринарната клиника.

Съдбата на две новородени лъвчета в Благоевград е под въпрос
Появата им на бял свят не била планирана и не се знае какво ще се случи с тях, сигнализираха природозащитници
Управителят на зоопарка в Благоевград д-р Крум Попниколов заяви, че се е стигнало до тази ситуация, защото лъвицата „не е проявила майчински инстинкт“. По неговите думи гледачите от зоопарка са се намесили на 3-4 ден, като първоначално са оставили майката на „спокойствие“, за да видят дали ще започна да се грижи за малките.

Управителят на зоопарка в Благоевград каза, че е следил ситуацията с малките, въпреки че е бил в отпуск.

Кметът започва проверка превърнал ли се е този зоопарк в концлагер за животни
Попниколов коментира и друг зрителски сигнал до bTV за починало новородено мече в подопечния му зоопарка, като заяви, че то е било „мъртвородено“./ сн.бтв/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *