Кънев за напускането на ИТН: Това е чалгата в политиката

Кметът на Враца Калин Каменов катастрофира на главен път Е-79
June 13, 2022
Временни ограничения по пътя Благоевград-Кресна
June 13, 2022

По думите му опозицията е постигнала целта си да раздели коалцията

“Аргументът на Трифонов е фалшив, а използването му е позорно! Това е чалгата в политиката!”. Така евродепутатът от ДБ Радан Кънев коментира в ефира на “Твоят ден” по NOVA NEWS напускането на ИТН на коалицията и аргумента, който лидерът на партията Слави Трифонов използва – несъгласието по темата РСМ.

“Най-грозното нещо, което може да се случи в българската политика, е злоупотребата с многовековнатата национална трагедия за политически сили”, каза Кънев.

По думите му опозицията е постигнала целта си да раздели коалицията.

“След като опозицията постигна целта си правителството да няма мнозинство, топката отива в тях. Те могат да свалят кабинета. Няма такава заявка до момента, но могат да го направят”, смята евродепутатът. “Според мен не смеят да управляват под никаква форма”, заяви той и предложи скандинавският модел на управление. “Там винаги е кабинет на малцинството. Партията, която е спечелила изборите, с лидера си начело, договаря законодателната програма с опозицията”, каза Кънев, но поясни, че “тук трябва да се появи едно ново ниво на култура и от управляващите, и от опозицията”.

Той подчерта, че при евентуално ново управление на ГЕРБ и ДПС отново ще е нужен диалог с опозицията.

“На база поведението на лидера на ГЕРБ, не виждам нивото на политическа култура, което е необходимо на България. Виждам опасно махленско ниво, което би било търпимо в една безоблачна ситуация, но е много безотговорно в ситуация на дълбока криза, която той отрича”, каза Кънев.

По думите му “най-големият кошмар за държавата ни” би бил оставка на кабинета и нови избори. “Това по време на война и икономическа криза е кошмарен сценарий, който би показал, че българските политици са дълбоко негодни да изпълняват длъжността си”, заяви Радан Кънев.

 

Източник: НОВА ТВ

Leave a Reply

Your email address will not be published.