Край на строителствата в парка на гр. Сандански

Арестуваха кмет за сводничество
April 30, 2018
1 май – Деня на труда и на международната работническа солидарност
May 1, 2018

Дългогодишната съдебна битка за забрана на строителството в парк „Свети Врач“ завърши с успех. Това съобщи кметът Кирил Котев, след окончателното решение на Върховния административен съд в полза на общината.

 

Припомняме, че още през 2016 г. бе издадена заповед за строителна забрана в парка от кмета Котев, но тя се обжалваше от собственик на поземлен имот. След множество дела, които бяха спечелени от община Сандански, идва и решението на най-висша инстанция, след което строителната забрана е в сила за цялата територия на парк „Свети Врач“.

 

В момента тече процедура за изработване на ПУП на зоната, а всичко това ще даде възможност за балансираното развитие на един от най-големите паркове в България. „Радвам се, че успяхме да защитим това наше решение. Не само защото забраната за строителството в парка бе поето като ангажимент от мен, но и защото това е един от символите на Сандански“, допълни кметът Котев. По думите му паркът е еднакво важен за развитието на Сандански като туристически и спортен център, и за местните хора, които да имат приятно място за разходка, и за игра на своите деца. „Затова трябва да опазим парка и да не позволим неговото застрояване“, категоричен бе градоначалникът.

Leave a Reply

Your email address will not be published.