Конкурс за домашно червено вино за празника на лозаря в община Петрич

Няколко улици остават без вода заради авария в Сандански
January 27, 2022
Първа страна в ЕС маха мерките срещу ковид
January 27, 2022
Готов е регламентът за провеждането на превърналия се в прекрасна и дългогодишна традиция конкурс „Най-добро домашно червено вино“ в Петрич.
Този път производителите ще трябва да се представят с вино от реколта 2021 година. Участниците могат да представят домашно червено вино, произведено от различни сортове грозде (от един сорт или букет от сортове). Виното се предава при записването за участие в конкурса в еднакви стъклени тъмни бутилки (с вместимост не по-малко от 0,7 л.), осигурени от организатора на конкурса – Община Петрич.
👉Записването за участие в конкурса „Най-добро домашно червено вино“ е до 1️⃣1️⃣ февруари (петък) на адрес – Общинска администрация Петрич, ул.” Цар Борис ІІІ “ № 24, партер – стая 108, тел. 69 104.
👉В деня на конкурса – 1️⃣4️⃣ февруари жури от специалисти ще оцени качествата на предоставено вино и ще подреди класирането. Това ще стане по метода „сляпа дегустация“. Осигурени са награди от Община Петрич за класираните на първите шест места винопроизводители– предметна награда, грамота и плакет. Първият ще бъде удостоен с титлата „Цар на виното“. Награждаването ще се състои на 1️⃣4️⃣.0️⃣2️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣г., местността „Хановете”, с. Ръждак от 1️⃣1️⃣:0️⃣0️⃣ часа.
❗❗❗ Конкурсът ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки, въведени от министъра на здравеопазването и РЗИ- Благоевград, актуални към деня на провеждането.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *