Кметът Томов отиде на посещение в ромската махала

Коректните ползватели на общински терени няма да плащат наем в община Сандански по време на извънредното положение
April 9, 2020
618 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас
April 9, 2020

След въведените противоепидемични мерки, свързани с разпространението на COVID-19 на територията на Общината, кметът инж. Румен Томов отиде в ромската махала, за да се запознае лично с обстановката. Градоначалникът проверява периодично спазването на меките, свързани с въведеното извънредно положение.

,,Искам да образовате децата си. Училището ще помогне на децата да изградят полезни качества и навици. Искам и вие да положете усилия! Образовайки се ще получите по-голям шанс за работа. Няма как да чакате помощи ако не сте положили усилие да усъвършенствате себе си. Искам ромската общност да се съобрази с предписаните ограничителни мерки, свързани с COVID-19. Само така ще запазим собственото си здраве и това на нашите близки. С общи усилия ще разрешим проблемите“, каза инж. Томов.

Припомняме, че Община Благоевград организира информационната кампания сред ромската общност в града, с цел превенция от COVID-19. Здравните медиатори Антоанета Ефтимова и Катя Кирилова раздават информационни брошури за превенция от COVID-19, дават указания за спазване на санитарни изисквания. Също така посещават на адрес завърналите се от чужбина и поставени под домашна карантина съграждани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *