Кметът Стоянов и братя Пулеви официално откриха Държавен личен шампионат по бокс за мъже

5643 са новите случаи на COVID-19 у нас
October 28, 2021
Колко струва фалшив COVID сертификат и как работи схемата?
October 28, 2021

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и шампионите по бокс Кубрат и Тервел Пулеви поставиха началото на Държавен личен шампионат по бокс за мъже в зала „Скаптопара“.

„За мен е чест, че във времена като тези успях да спомогна за организацията на Държавен личен шампионат по бокс за мъже. Благодаря на всички, които участваха в организацията на това събитие, защото в този момент българите имат нужда от дух, от вяра, за да може да продължим напред. Благодаря на спортистите за усилията! На всички пожелавам да бъдат здрави! Успех и на добър час“, каза в част от приветствието си кметът Стоянов.

По време на събитието той връчи и плакети за принос за развитието в благоевградския бокс. Сред наградените бе и Радослав Тасков, председател на ОбС-Благоевград. Кметът Илко Стоянов бе награден от представители на Българска федерация по бокс. Купи за приноса в развитието на българския бокс получиха и двамата шампиони Кубрат и Тервел Пулеви. По време на церемонията българските легенди изразиха задоволството си от факта, че са част от престижния шампионат.

„В Благоевград ние припознаваме едно голямо семейство. Радвам се, че точно тук виждам много приятели, боксьори, треньори, съдии“, каза Кубрат Пулев.

От своя страна Тервел изказа благодарност към отец Андон Шавулев за инициативата, за старанията и за това че продължава да организира такива състезания.

Турнирът ще продължи до 31 октомври в зала “Скаптопара“ и ще се проведе на затворени врати, без публика, с оглед на противоепидемичната ситуация в страната. В шампионата участват 150 боксьори от 40 боксови клуба от цялата страна. Между въжетата на ринга ще се качат и 11 състезатели на боксов клуб „Пирин“ – Благоевград.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *