Кметът на Кресна, Николай Георгиев: Да ни е честита, здрава, мирна и плодоносна новата 2019 г.

Огнеборците от Сандански: Безаварийно посрещане на новата 2019г.
December 31, 2018
Кметът Котев ориса санданчани с пожелание за радост и берекет
January 1, 2019
Уважаеми съграждани,
Уважаеми приятели и гости на община Кресна,
Дами и Господа,

Изтекоха последните часове на старата 2018 г. и всеки от нас с надежда отправя поглед напред, за да потърси упование за своите съкровени мечти. Щедра ли беше към нас старата ? Постигнахме ли повече от онова, на което сме се надявали и за което сме мечтали ? Открихме ли нови хоризонти за нас, за нашите близки, за нашата общност и за нашето родно място – нашата прекрасна община Кресна ?

Да, имаме повод да се гордеем с онова, което постигнахме. Показахме се достойни за мъжеството, свободолюбието, саможертвата и героизма на нашите предци и с общи усилия издигнахме високо името на нашия роден край в националното съзнание. Честването на 140 годишнината от Кресненско-Разложкото въстание се превърна в събитие с национално значение.

Кресна отстоя своето право да управлява самостоятелно своите водни ресурси и в резултат, от началото на 2019 г., едно средно-статистическо семейство в Кресна ще плаща до 50 % по-малко за вода в сравнение със семейство, което живее в община на територията на Благоевградска област, която е част от водната асоциация или с до 85 % по-малко от семейство, което живее в други райони на страната.

Благоустрояването на общинската инфраструктура продължи и през 2018 г. с ускорени темпове. С ръка на сърцето всеки от нас може да потвърди, че количеството на положения асфалт през тази година надхвърля онова, което е виждал за цял мандат на предходните кметски управи. Важно е да отбележим, че благоустрояването не се извършва стихийно и с оглед на конкретен интерес, а е в рамките на цялостна програма за развитие, въпреки ограничения бюджет и стриктното изпълнение на общинския план за финансова стабилизация. В допълнение и за честта на кметската управа, полагането на асфалт задължително се предхожда от подмяна на подземната инфраструктура.

През 2018 г. беше извършена и мащабна ремонтна дейност на общински полски пътища сред които е важно да отбележа с.Влахи – м.”Полена” – профилиране на земната основа / профилирани 6 км.; с.Влахи – м.”Клетище” – профилиране на земната основа / профилирани 7 км.; Разклон за с.Влахи – с.о.”Върбите” – профилиране на земната основа / профилирани 12 км и 4,5 км канавки; Кресна – м.”Стара Моравска” – профилиране на земната основа / профилирани 6 км.

Положихме максимални усилия да бъдем близо до проблемите ви и да не оставаме глухи за вашите болки. Няма друга българска община, в която ВСИЧКИ пенсионери, социално слаби и хора в нужда да бъдат почитани с такова внимание и грижа година след година. Правим го, защото всеки член на нашата малка общност е важен и със свой уникален принос. Правим го, защото не сме забравили кои сме и какво ви дължим.

Съживяваме местните културни традиции и подкрепяме според скромните ни възможности всяка местна инициатива, която повдига нашето патриотично чувство и издигна реномето на нашия роден край.

Знаем, че заслужавате много повече, но има времена, в които само нашето желание не е достатъчно. Необходима е и мъдра правителствена политика за възстановяване и развитие на регионите в България, която преследва национални идеали, а не дребни партийни страсти.

Древните римляни са казали “Всичко тече”. Ще изтече и това, но нашата обич към хората; нашата грижа за ближния; нашият патриотизъм, нашето родолюбие и нашата синовна признателност към онези, които преди нас са градили тук ще останат завинаги. За да пребъде през вековете нашата общност и за да я има Кресна завинаги !

Бъдете здрави и горди !

Да ни е честита, здрава, мирна и плодоносна новата 2019 година.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *