Кметът Котев представи новата спортна зала на Сандански – Спортният комплекс

ОФИЦИАЛНО! Атанас Стоянов се пуска в битката за кмет на Община Сандански
September 22, 2019
Емемейците от “Би Риал” с 12 медала от Републиканско
September 23, 2019

Днес, при голям интерес пред спортисти, спортни клубове, самодейни състави и обществеността, кметът на Община Сандански-Кирил Котев представи възможностите и потенциала на новата Спортна зала, преди да бъде официално открита.

Новата многофункционална зала е една от малкото в България, която на практика предлага възможност за практикуване на всички колективни спортове на закрито – с достатъчно ширина за хандбал и футбол, и достатъчна височина за баскетбол и волейбол и др. Трибуните са с 510 седящи места за зрители, 10 от които за инвалиди, изградена по всички съвременни стандарти за енергийна ефективност и безопасност. Към нея се обособява и един цял нов парк с 15 дка площ, което е и вторият етап за цялостното ѝ завършване.

Към залата са изградени допълнителни, прилежащи помещения, заведение с тераса, склад с височина 6 м., където ще се съхранява цялото спортно оборудване, медицински кабинет, съблекални, офиси и пр.

За нуждите на залата и всички спортни събития се изгражда паркинг, включително и такъв за автобуси, ново озеленяване с пешеходни алеи и нов автомобилен достъп от бул. Свобода, както и такъв, свързващ Спортния комплекс със съседните жилищни квартали.

Към момента текат финални довършителни действия на Спортната зала, но целта на общината е тя да бъде открита като част от цялостния Спортен комплекс и завършването на фаза II – обособяване на новата паркова площ. Очаква се двете фази да приключат до края на месец октомври.

Leave a Reply

Your email address will not be published.