Кметът Котев откри нова детска градина за 150 деца в гр. Сандански

Поп-фолк певицата Нанси се глези с екскурзия в Италия
November 27, 2018
Зоокът Сандански с нов член от днес
November 27, 2018

Преди няколко месеца бе открита напълно реновираната ДГ „Първи юни“. През 2017 г. бе обновена Дневна детска ясла „Обич“, открита бе и изцяло обновената детска градина в село Дамяница, а през 2016 г. – нова детска градина в с. Струма.

Кметът на община Сандански – Кирил Котев, с благословията на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим откри нов корпус към филиал „Лилия“ на ДГ „Здравец“, град Сандански. „Изключително съм щастлив, че поводът на днешното събитие са децата и тяхната нова детска градина. Пожелавам им да бъдат здрави, да растат щастливи и тук винаги да се чува детски глъч и смях! “ – пожела кметът Котев.

Филиал „Лилия“ ще осигури места за 150 деца, разпределени в 6 групи. Мястото, където ще се обучават децата, е напълно преустроено и реновирано, снабдено с нова мебелировка, красиви и пъстроцветни завивки. Отоплението е осигурено чрез парна инсталация на газ.

За нуждите на децата са осигурени и оборудвани шест помещения за разпределяне и сервиране на храната. Условията са съобразени с всички изисквания на РЗИ, поставени са нови стерилизатори и кухненски уреди. Предстои прилежащите външно пространство и двор да бъдат озеленени и облагородени.

По повод официалното събитие, което се превърна в празник, децата от ДГ „Здравец“ представиха пред всички гости, сред които ръководството на община Сандански, началника на РУО – Благоевград – Ивайло Златанов и много родители, творческа програма с много песни и танци.

Община Сандански успешно реализира своята целенасочена политика към развитие и надграждане на образователната среда и сред най-малките жители. Концепцията на ръководството на общината и приоритет в управлението е да се подобряват условията за израстване и възпитание на децата, за да имат пълноценно и радостно детство. Това е поредната детска градина, която обновява общината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *