Кметът Котев връчи плакети и грамоти на Кирилка Ръбачева и Василена Терзийска

Лек автомобил падна в река край Разлог, шофьорката е пострадала
August 28, 2018
16-годишен санданчанин заловен с 10,46 марихуана
August 28, 2018

От малък трябва да почувстваш българския фолклор, за да го обикнеш! На провелата се вчера пресконференция, след успешното провеждане на XXVI – то издание на фестивала “Пирин Фолк” и невероятния успех на Детски Пирин Фолк, кметът Кирил Котев  награди за смелостта и таланта две прекрасни деца от град Сандански, които показаха своята любов към музиката на сцената на Детски Пирин Фолк. Кирилка Ръбачева и Василена Терзийска, която бе представена от ръководителката им Магдалена Танчева, получиха грамоти за достойно представяне на фестивала и плакети с почетния знак на община Сандански!

След награждаването си, малката Кики грееше като малко слънчице, което нямаше думи да опише своето щастие. Както за нея, така и за нейните родители, това бе едно начало към бляскавата музикална кариера. Кики обеща, че ще продължава да се развива в областта на народната музика.

Поздравления и за Дарина Дамянова, която спечели наградата на община Сандански в Детски Пирин Фолк. Поздравления за родителите, че насърчават своите деца да развиват своя талант и съхраняват българските традиции.  Поздравления и на г-жа Магдалена Танчева, която е техен ръководител и чийто Детски народен хор “Славеи” и тази година изпълниха химна на фестивала, които се превърна в негова емблема! Благодарност и към всички танцови състави, чиито хореографии придадоха завършености и цялост на всяка песен!” сподели кмета Котев.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.