Кметът Камбитов откри Държавното по бокс в Благоевград

Гръмотевица подпали покрив в Сандански
June 14, 2018
Локо Сф със солидно присъствие на купа “Черно море”
June 14, 2018

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри Лично отборно Републиканско първенство по бокс и „Купа България“ в зала „Скаптопара“ в Благоевград.

„Благодаря Ви скъпи приятели и гости, че днес сте тук! Добре дошли в Благоевград! Радвам се, че имаме възможността да сме домакини на първенството.  Това е доказателство за усилията, които полага Община Благоевград за развитието на града като спортен център. Както във всеки спорт, така и в бокса трябва не само сила. Трябва да имаме сърце и воля, да го обичаме.  Боксът е спорт, при който всяка ситуация трябва да се преценява много точно, и в същото време достатъчно бързо. Владимир Кличко казва в свое интервю „ Боксът е като Еверест. Нямаш много време, в което можеш да атакуваш върха. Някои хора умират без да достигнат заветната цел. Аз няма да губя време“.  Желая на всички успех! Бъдете здрави! „ каза кметът Камбитов.

Той благодари и на отец Андон Шавулев, за усилията, които полага за развитието на бокса в Благоевград.

Първенството е за юноши до 16 годишна възраст. В него участие взимат над 40 боксови клуба от цялата страна. На ринга в Благоевград се състезават над 230 боксьори, които ще борят сили. Входът е свободен за жители и гости на града, любители на спорта. Турнирът продължава до 17-ти юни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.