Кметът Илко Стоянов прекъсна участието си в юбилейна научна конференция, за да се срещне с представители на таксиметровия бранш

Президентът Радев от Беласица: Националната памет и достойнство не се наследяват, а се отстояват всеки ден
June 3, 2022
Кметът Бръчков даде старт на Belasitsa Bike Tour! 400 колоездачи се включиха в десетото юбилейно издание
June 4, 2022

Кметът Илко Стоянов се срещна с представители на таксиметровия бранш в Благоевград. Той прекъсна участието си в юбилейна научна конференция по повод 30 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия, за да проведе диалог с превозвачите, които настояват цените на услугите им да бъдат актуализирани.

Не приемам, че вашите искания са създаване на напрежение, приемам ги като диалог между кмета и гражданите и точно затова съм тук. Още повече, че няма никаква спорна тема помежду ни. Предложението, което искате да бъде разгледано от Общински съвет, така или иначе, беше предвидено за предстоящата редовна сесия през месец юни. Там ще се проведе дебат, за да бъде намерено най-балансираното решение относно тежката икономическа обстановка, която засяга и вас, и гражданите. Не знам кое ви е провокирало да поискате тази среща днес, при положение, че всичко върви по канален ред, но сте добре дошли като всеки гражданин на тази община“, каза пред таксиметровите превозвачи кметът Стоянов.

По време на разговорите той подчерта, че за да бъдат избегнати всякакви по-нататъшни спекулации по темата ще внесе предложението до ОбС още днес.

Малко по-късно кметът изпълни поетия от него ангажимент и депозира предложение в Общински съвет – Благоевград.

Точката предстои да бъде разгледана на 26 юни, когато ще се проведе редовно заседание на ОбС.

Leave a Reply

Your email address will not be published.