Кметът Атанас Камбитов с първа копка за ремонта на площад “Георги Измирлиев”

Семинар за добри родители в Сандански
October 17, 2017
Димитър Грозданов шампион за 2017 в националния шампионат по мотокрос
October 17, 2017

Започва благоустрояване на площада, подплощадното пространство, изграждане на велоалеи и ремонт на 6 улици в Благоевград.

Първата копка е на 19 октомври. Кметът Атанас Камбитов ще даде старт на ремонта в 11.30 часа на площад “Георги Измирлиев” в областния център.

Мащабният проект включва и района около фонтаните, художествено осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация, Драматичен театър “Никола Вапцаров”, Регионална здравна инспекция, сградата на Американски университет в България и хотел “Ален мак”.

В благоустрояването на IV-ти микрорайон, освен асфалтиране и тротоарни площи, ще се извърши рехабилитация и реконструкция на 6-те улици, енергоспестяващо осветление и озеленяване около Югозападния университет, на улица “Марица”, в участъка от булевард “Димитър Солунски” до “Иван Михайлов”, както и изграждането на велосипедна алея в същия район.

Проектът е за 13 149 400 лева, които са безвъзмездна финансова помощ и още 28 103 лева – от общинската хазна на Благоевград.

От Общината обещават, че площадното пространство при фонтаните, ще запази автентичния си архитектурен стил, реализиран по време на строителството за Дипломатическия корпус преди демократичните промени у нас.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!