Кирил Петков: Трябва да вдигнем нивото на ваксинация!

От Коледа пенсиите се увеличават: Минималната става 370 лв., а максималната 1500 лева
December 14, 2021
За по-малко от 10 минути бяха взети всички подарени дръвчета в Сандански
December 14, 2021

„Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат, надявам се това да стане и в министерствата. Направете това и във вашия бизнес”, обърна се Петков към участниците в срещата.

Премиерът заяви, че ако искаме страната да стане център на иновативен бизнес, трябва бизнеслидерите да работят с младите учени.

„Те да създават добавена стойност, тя да създава данъчни приходи за държавата. Задачата на политиците е тези пари да не отиват в погрешните посоки и когато ги харчим, да сме сигурни, че се инвестират в България”, заяви Петков.

Той коментира, че добавената стойност се създава от успешни бизнеси.

„Нашата роля като правителство е да инвестираме в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес да са адекватни на пазара на труда до 2080 година”, каза Петков.

Днес се провежда срещата Powers Summit в София Тех Парк, съобщават организаторите от Фондация Webit и Атлантическия Клуб в България. Форумът, наречен още и “Българският Давос”, събира за първи път лице в лице новата власт, бизнес лидерите и гражданския сектор за градивен и оперативен диалог, се посочва в съобщението.

Първата публична среща на властта с бизнеса, науката и гражданския сектор е подкрепена от голяма част от браншовите асоциации и граждански организации в областите образование, здравеопазване, кибер сигурност, финанси, енергетика и зелена сделка. Наред с тези теми, планът за развитие и устойчивост също е във фокуса на Форума, съобщават организаторите.

Събитието е част от международния конгрес нa Фондация Webit – Глобална Импакт Седмица на Webit, която се организира с хибридна локация в Маями, САЩ и събира участници от над 190 страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.