Кирил Петков: Предлагам единствено кауза

Община Петрич започва работа по възстановяване и подмяна на увредени елементи в обекти, изградени по проект
June 20, 2022
Явор Божанков: Мотивите на ГЕРБ за вота са като изрезки от кафяви медии
June 21, 2022

Премиерът Кирил Петков излезе на площада пред парламента и се присъедини към демонстрацията в подкрепа на кабинета. Почти цялото правителство също е сред хората, предаде репортер на БГНЕС.

Не трябва да бъдете лоялни към някой, който е изневерил на собственото си обещание, каза Петков пред хората на площада ден преди вота на недоверие срещу оглавяваното от него правителство.

Министър-председателят и съпредседател на „Продължаваме промяната” заяяви, че разговорите с депутати в парламента продължават всеки ден с хора, които се чудят накъде трябва да върви България.

Единственото, което предлагам е кауза. Каузата да имаме нормална, европейска България. Имаме поне още една цяла седмица, в която ще може да говорим с всеки един депутат. Няма нищо задкулисно в това. Надявам се утре да имаме повече депутати, отколкото имахме вчера, заяви Кирил Петков.

Премиерът каза, че не очаква ескалация на напрежението по време на протестите, които предстоят.

Не очаквам напрежение. Полицията ще гарантира, че хората са в безопасност, каза още Петков.

Запитан дали се обсъжда друго име на министър-председател на негово място, Петков каза: „Продължаваме промяната” харесваме нашите министри и нашите позиции, но това по никакъв начин не е най-важното. Най-важното е България да има 121 независими депутати, депутати без задкулисие.

С мегафон в ръка от паметника на Цар Освободител, Кирил Петков се обърна към хората с думите: Независимо какво ще стане с вота на недоверие, независимо какво ще стане в седмицата, в която ние имаме първи мандат – истината е, че вие сте гарантът, че нашата любима родина няма да отиде в неяснота. Всички ние сме гарант, че ще може да изведем България.

Кирил Петков даде тон на множеството „мафията вън” и хората скандираха след него. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.