Кирил Петков: Правим правителство на малцинството. Рашков ще оглави КПКОНПИ

Правителството одобри промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж
June 8, 2022
Димитър Бербатов: Призоваваме за незабавната оставка на Борислав Михайлов
June 8, 2022

Днес е денят на водораздела, заяви министър-председателят Кирил Петков на пресконференцията, след като Слави Трифонов обяви, че “Има такъв народ” излиза от коалицията, предаде репортер на БГНЕС.

Министър Гроздан Караджов поиска 3,6 млрд. лева допълнително да бъдат платени на същите фирми, които в последните години бяха разследвани от министър Бойко Рашков за злоупотреби. Когато ние казахме, че тази актуализация не е за да може да се допълват бюджетите на МРРБ, за да увеличим пенсиите, за да помогнем на работещите семейства, за да намалим цените на бензина и дизела получихме обратно, че те няма да се съгласят, освен ако не дадем тези пари. Днес в Министерски съвет ние заявихме, че това няма как да се случи. Когато обещахме на нашите гласоподаватели, че ще има нулева толерантност срещу корупцията, възнамеряваме това да се случи, заяви министър-председателят и съпредседател на “Продължаваме промяната”.

КПКОНПИ вече 6 месеца стои и се управлява от заместника на Сотир Цацаров. Ние предложихме министър Рашков, това е човекът, който трябва да оглави КПКОНПИ и да започнем истинските разследвания. „Има такъв народ” отговориха, че не са съгласни – без доводи, без нищо. Няма как да стане. Готови сме на правителство на малцинството, но няма да харчим. Ще реформираме КПКОНПИ и Бойко Рашков ще бъда начело на тази организация, съобщи още Кирил Петков.

Очаквайте подробности. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.