Кирил Петков: Нова поредица от избори ще е пагубна

Депутатите от ИТН искали да напуснат групата още януари
June 14, 2022
Йордан Йовчев, кметът Илко Стоянов и Александър Личев откриха новоизградена стрийт фитнес площадка в Благоевград
June 14, 2022

Ако влезем в поредица от избори, би било пагубно и загуба на историческо време. В момента всеки трябва да каже защо е в това Народно събрание, каква е неговата отговорност и към кого я носи, коментира днес пред журналисти премиерът Кирил Петков във Велико Търново.

„Продължаваме разговори с много хора, идеята е всеки един да осъзнае огромната отговорност, която носи. Ако нямаме 22 закона проекта до края на годината, губим и спираме 12 млрд. европейски средства за българската икономика, актуализацията на пенсиите не се случва, младите семейства не получават допълнителни данъчни облекчения, горивата продължават да са на тези цени“, каза Петков.

Той изрази надежда примерът на петимата депутати от „Има такъв народ“ и на министъра на спорта Радостин Василев, които вчера се отцепиха от парламентарната си група, да бъде последван и от останалите депутати.

„Най-важното нещо, върху което сме се фокусирали сега, е да имаме 121 депутати без зависимости“, посочи още той:

„Никой от тях да не спира реформата в съдебната система, никой да не спира промяната в Антикорупционната комисия, да може да приемем бюджет. И всъщност това, което видяхме вчера, и аз наистина благодаря за смелостта на тези депутати и на Радостин Василев, е, че те казаха: „Нашата лоялност е към България и ние няма да допуснем подмяна на идеите, които ни бяха обещани“.

 

 

Източник: БНР

Leave a Reply

Your email address will not be published.