Кирил Петков към депутатите: Това е задкулисието, срещу което се борим всеки ден, страх ли ви е

Тийнейджъри пребиха и ограбиха жена
June 16, 2022
Христо Иванов: Отиваме на избори
June 16, 2022

Два часа слушам този дебат и се чудя защо 120 депутати слагат оставката на г-н Минчев като по-важна от цената на тока или увеличението на пенсиите. Нима вие решихте, че няма нужда в момента да приемате поне един от 22-ата закона, които са нужни за да усвоим 12 милиарда от плана за възстановяване? Всичко това не е важно, важна е оставката на г-н Минчев. Той е един чудесен професионалист и съм чувал това от устата на хора от ГЕРБ, от ИТН,от хора от Възраждане. Може би това е така, защото вие е страх, че г-н Рашков ще оглави КПКОНПИ и ще разследва дейността на главният прокурор. Ако от ГЕРБ си мислят, че ще ни притеснят и ще се договаряме с тях, то да го кажа – няма. За ДПС – няма да спрем да изпращаме сигнали срщу г-н Пеевски и закона Магнитски – няма. Това заяви министър-председателят Кирил Петков от трибуната в НС.

“За хората от “Възраждане”, между Вас има честни хора, между вас има хора, които са влезли с друга идея в това управление. Между Вас има хора, които осъзнават историческата си роля, но ние разбираме натиска, на който сте подложени”, обясни Петков.

“Вие заставате на фейсбук платформата си и говорите за българското начало, патриотизма, ще натиснете ли бутона да вземете оставката на г-н Минчев, заедно с ДПС. Как ще го обясните? Това е задкулисието, с което се борим всеки ден”,обърна се Кирил Петков към представителите на “Възраждане”.

“Обръщам се сега към българския народ и казвам: Ето това е задкулисието, срещу което се борим всеки ден!”, каза още Петков.

Премиерът Петков стана на крака и ръкопляска по време на изказването на напусналия групата на ИТН Иво Атанасов, който съобщи от трибуната, че той не може да бъде купен и не предава каузите си. Тошко Йорданов изпрати двама души при мен, за да ми кажат, че мога да се върна. Колеги, Тошко Йорданов ще ви превърне в национални предатели, не ние, а вие ще сте, каза още той.

Leave a Reply

Your email address will not be published.