Кирил Петков: Гоним актуализация на бюджета до края на юни

От днес: 4-дневна работна седмица във Великобритания
June 1, 2022
Бой в парламента между ПП и “Възраждане” заради еврото: “Г-н Копейкин” и “Ще му разбия носа”
June 1, 2022

Фокусът ни е актуализацията на бюджета да се случи до края на този месец, така че от 1 юли да имаме нов бюджет. Това е задачата, която всички ще гоним, заяви министър-председателят Кирил Петков в началото на днешното заседание на кабинета, предаде репортер на БГНЕС.

Петков уточни, че за актуализацията на бюджета коалиционните партньори са постигнали съгласие по време на проведения във вторник вечер съвет.

Днес ще обсъдим следващите стъпки по Плана за възстановяване и устойчивост, които изискват 22 мерки до края на годината. Всяко едно от министерствата трябва да бъде запознато и да имаме стройна програма, така че средствата, които очакваме от Европейския съюз да дойдат навреме с правилните реформи.

Добрата новина от вчера, припомни Петков, дерогацията за руския петрол до края на 2024 година днес трябва да се финализира в Брюксел.

Ние сме единствената държава, която има тази дерогация, въпреки че има пристанище. Това дава възможност на нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не ни се покачва цената на горивото, подчерта Петков.

Той съобщи още, че днес, в оперативно заседание, кабинетът ще има доклад от вицепремиера Калина Константинова, която ще даде точна информация как се движи преместването на украинските граждани. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.