КИБИ “Спартак” се завърна с медали от Национален турнир по карате

Ансамбъл “Китка шарена” от с. Катунци с първо място и Гранд При
May 13, 2019
Задигнаха голяма сума пари от лек автомобил в Сандански
May 14, 2019

За 15-та поредна година в гр. София се проведе Национален турнир по карате за деца до 11 години „Светлина”. В турнира участваха 9 клуба от Българска Федерация Шотокан Карате – До с над 80 малки състезатели.

В крайното класиране по медали Клуба за Източни Бойни Изкуства Спартак, гр. Сандански се класира на 2-ро място с 6 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала.

Възпитаничката на Спортно Училище, гр. Сандански – Лидия Златкова (Републикански Шампион, Вице Европейски Шампион) потвърди за пореден път класата си, като завоюва 2 златни медала в спортните дисциплини КАТА и КУМИТЕ;

С два златни медала от същите дисциплини се завърна и Слави Сираков (бронзов медалист от Републиканското Първенство и 6-ти от Европейското Първенство по Шотокан Карате – До);

Двамата състезатели от КИБИ „Спартак” във възрастова група деца старша си размениха местата на почетната стълбичка, като Димитър Стойчев се изкачи на 1-во място в спортна дисциплина КАТА и на 2-ро в спортна дисциплина КУМИТЕ, а Андон Велев от 2-ри в спортна дисциплина КА ТА зае първото място при награждаването на състезателите от спортна дисциплина КУМИТЕ.

С един сребърен и един бронзов медал се окичи и Благовест-Габриел Ташев, съответно от спортните дисциплини КУМИТЕ и КАТА, а с два бронзови медала Георги Митрев показа намеренията си на всички бъдещи противници в своята категория.

С грамота за принос в развитието на Шотокан Карате – До бе удостоен и треньора на санданските състезатели – Костадин Чепандов, майстор по карате 3 дан и преподавател по Спортен Предмет Карате в Спортно Училище, гр. Сандански.

Leave a Reply

Your email address will not be published.