КЗК проучва цените на бензиностанциите

“Спорт Вилаж” тренират под светлините на прожектори
November 6, 2018
Танцьори изненадаха Михаил Митрев за рождения му ден
November 6, 2018

КЗК проучва цените на бензиностанциите. Комисията ще извърши детайлен анализ на функционирането на конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на горива в страната, в контекста на цените на петрола в международен аспект, както и спазването на принципите, валидни за общия европейски пазар, съобщават експертите.

КЗК подчертава, че горивата имат както икономическа, така и социална, значимост, затова секторът постоянно подлежи на мониторинг. Проверките са заради множество публикации в медиите за драстична разлика в цената на бензина в различните региони.

Междувременно в КЗП са постъпили сигнали от превозвачи, които са категорични, че протестите е продължат в цялата страна.

Припомняме, на масов протест и автошествие излязоха жителите в Благоевградско. На 4 ноември недоволните блокираха главен път Е-79 в района на симитлийското село Железница. Водените от председателя на Съюза на българските транспортни работници Александър Стамболийски, изтъкнаха, че през последния месец има повишение на горивата с 14-20 стотинки, което реално не следва повишението на международните пазари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *