КАТ вади камерите за абитуриентите, глобява по 50 лв., ако стърчиш през прозореца

ФК Орел Лебница завърши сезона с клубен банкет
May 22, 2019
7:5:3:1:1. Кои българи стоят зад тези числа и влизат в европарламента?
May 26, 2019

КАТ се готви сериозно за абитуриентските балове и ще извади всички налични камери да следят за безобразия от страна на празнуващите младежи и шофьорите, които ще ги возят.

„Препоръчвам на тези, които ще превозват абитуриенти, да бъдат внимателни и да се съобразяват с въведените ограничения и маркировка. Да не забравят, че има видеосистеми за наблюдение и контрол”, напомни инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция”.

Освен да наказват катаджиите и ще помагат. Там, където има колони от абитуриенти, ще бъде подпомогнато движението, така че колоните да се изнесат и да освободят кръстовището. При нужда ще се осигурява “зелена вълна” на светофарите по маршрута на колоните коли с празнуващи младежи.

“Призоваваме абитуриентите да мислят за собствената си безопасност Най-вече акцентирам върху това младежите в момент на еуфория да не се показват така демонстративно през прозорци и люкове, за да могат да предотвратят пътно-транспортни произшествия. Абитуриентите в цялата страна ще празнуват по различно време, затова нашите ангажименти няма да приключат с тези предстоящи 3-4 дни“, каза още Ботева.

За 2018 година по време на абитуриентските балове са установени повече от 400 нарушения на водачи, които са превозвали абитуриенти и на пътници. В повече от 200 случаи са налагани глоби по 50 лева за показване през прозореца на колите.

“От 24 до 27 май миналата година са настъпили 64 ПТП, при които има трима загинали и 84 ранени. Призовавам всички тъй като празниците, които предстоят, са свързани с множество пътувания, нека не забравяме, че не сме сами на пътя“, призова още Ботева.

Собствениците на дискотеки пък са инструктирани да не пускат пияни в заведенията.

„Най-много балове ще има в рамките на 24 -26 май. Ще бъде засилено полицейското присъствие на сборните пунктове и в районите на заведенията, където ще празнуват.

Leave a Reply

Your email address will not be published.