Каракачанов към Радев и Борисов: Защитете българските полицаи, възстановете реда в държавата!

Равносметката: 126 задържани, 80 ранени полицаи след сблъсъците снощи, открит е и коктейл „Молотов“
September 3, 2020
Полицията откри 11,43 грама амфетамин в мазе
September 3, 2020

Красимир Каракачанов
Фейсбук

През целия днешен ден станахме свидетели на организирани, преднамерени и с нищо не предизвикани  атаки към полицията. Целта беше да се стигне до кръв и жертви.

Тази вечер полицията, без да предизвика с нещо, беше отново атакувана с бомби, ракети, павета и бордюри. С една ясна цел – окървавяване на протестите.

Като българин, и като вицепремиер по сигурността, заставам твърдо зад действията на българската полиция по отношение на мерките за озаптяване на провокаторите.

Призовавам българските политици да спрат да си правят евтини политически сметки за власт. На българската нация е нужна не кръв, а диалог.

Призовавам българския премиер да застане зад действията на полицията и да разпореди необходимите законови мерки да възстанови реда в държавата.

Призовавам българския президент, ако не като президент, то поне като български офицер, да защити полицията, която е подложена на безпрецедентен терор, от страна на платени групи от хора, които нямат нищо общо с протестите на нормалните български граждани.

Уважаеми г-н Президент,
Уважеми, г-н Премиер,
Уважами, г-да политически лидери,
Не забравяйте, че партиите са част от историята на България.

А България е вечна!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *