Как да изберем комплект чаршафи за детска кошарка или количка

Високи токчета, за високо самочувствие
September 28, 2022
Изискана или спорна визия-как да изберем подходящите обувки?
September 28, 2022

Има много предмети, които са необходими за посрещането на бебето в семейството: от бодито до количката, минавайки през креватчето и дюшека: днес говорим за комплекта чаршафи за носене в креватче/камерата, незаменим през първите месеци от живота на новороденото бебе.

Кошарката е един от незаменимите елементи, без които новите родители не могат: тя е практична не само за да се осигури по-голяма закрила и комфорт на бебето през първите седмици от живота му, но и за да го приспивате у дома, когато креватчето все още изглежда твърде голямо.

Важно е обаче да се избере спалното бельо, в което новороденото бебе ще спи или във всеки случай ще бъде поставено, защото толкова малко то се нуждае както от топлина (през зимата), така и да не се изпотява (през всички сезони) ,и, накрая, от материал, който не дразни деликатната му кожа.

Ето няколко съвета за избор на подходящи долни чаршафи за детски колички:

Екологично памучно спално бельо за детски легла

Ако искате да изберете най-доброто за вашето бебе, което да го предпазва от атмосферните влияния, но и да не дразни деликатната му кожа, най-добрият избор са екологичните материи, особено памук, бамбук, но също и лен. Търсете продукти, които притежават необходимите сертификати.

Бебешки чаршафи: цветни или бели?

Ето защо винаги е по-добре да избирате бели тъкани за бебета или поне да избирате органични влакна, които, дори да са оцветени, отговарят на стандартите и не съдържат вредни вещества. Освен това предимството на белия цвят е, че в случай на протичане или разливане на пелени можете да перете и третирате, без да се страхувате, че ще развалите цвета!

Летен комплект чаршафи за кошарата

През лятото памукът е идеален, защото позволява на кожата да диша и поддържа бебето хладно. През горещия сезон долният чаршаф е достатъчен: ако можете, избягвайте спалните комплекти, които могат да накарат вашето бебе да се изпоти.

Друга материя, наистина подходяща за лятото, е ленът, който благодарение на не много плътната си тъкан има изолационни, терморегулиращи и влагопоглъщащи свойства.

Leave a Reply

Your email address will not be published.