Йордан Янчев се включи в кампанията „Да дарим шанс за живот на малката Никол“

„Златен грозд“ 2020 – Мелник се включва в кампанията в подкрепа на Никол Дамбова от Сандански
January 30, 2020
Санданчанин с два бронзови медала от Републикански първенства
January 30, 2020

“Спортист на годината” за 2019 година – Йордан Янчев се включи в благотворителната кампания „Да дарим шанс за живот на малката Никол“ с двете си награди получени във “Вечерта на спортистите”. Данко дарява купата си, която му бе връчена от кметът Атанас Стоянов на официалната церемония, където бе избран “Спортист на годината” и тениска от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина 2018г.

Данко не само е най-добрият спортист за изминалата година, а и един от сърцатите младежи, които винаги се включват в благотворителни кампании. Янчев е от ПК „Сандански“ той спечели 7-мо място на Световното първенство в Унгария, 6-то на Европейското първенство в Русия и постигна нов национален рекорд на 200 м. свободен стил, заради тези успехи бе избран и за спортист на годината.

Освен него, в кампанията се включиха десетки спортисти от различни спортове като: футбол, бокс, джудо, волейбол и др. Търгът е обявен в социалната мрежа фейсбук в благотворителната група „Да дарим шанс за живот на малката Никол“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *