Инж. Глосов: На 1 януари на всяка 20-та секунда е купувана е-винетка

Първото бебе в Благоевград за 2019г. е момче
January 2, 2019
АМ „Струма“ ще бъде завършена до 2023 г.
January 2, 2019

На 1 януари 2019 година са продадени над 5 хиляди е-винетки за около 380 хил. лв. Това означава, че на всяка 20-та секунда е купувана една винетка и системата работи, каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов. От стартирането на електронната система за продажба на е-винетки за 2019 година на 17 декември миналата година досега приходите от продажби са около 1,5 млн. лева, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Относно сигналите за неосъществено купуване на е-винетка от терминал за самотаксуване инж. Глосов подчерта, че е възможно да е възникнала техническа грешка в някои терминал, но това не означава, че системата се е сринала или не работи. Когато попаднете на банкомат, който не работи това не означава, че цялата банкова система се е сринала, а че има технически проблем със съответното устройство, каза инж. Глосов. Той припомни, че е-винетка може да се купи чрез терминал за самотаксуване, мобилното приложение, интернет страницата bgtoll.bg или чрез разпространителската мрежа.

Председателят на УС на АПИ съобщи, че предстои да бъде изготвена подробна карта, която ще указва пътищата, за които е необходима е-винетка, въпреки че такава карта и в момента има публикувана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *