Илинденци отново на протест заради водата

Сдружение „ЗАЩОТО МОЖЕМ” постави трето метално сърце за събиране на капачки в град Петрич
August 21, 2019
Катастрофа на Е-79 на изхода на Сандански
August 22, 2019

Днес по обяд в с. Илинденци, община Струмяни жителите отново излязоха на протест. Този път се наложи да се намеси не само един екип на полицията, а на крак пристигна и шефът Борис Щурков, който бе придружен от около 10-на полицаи.

След поредицата от протести, решение на проблема със скъпата вода, все още няма. Служители на ВиК дружеството днес пристигнаха да събират задълженията от хората, но това никак не се оказа лесна задача. Повечето хора се наговорили по телефоните да заключат вратите си и да не отварят. В последствие заедно със служителите пристигнали два багера, които били в готовност да спират водата.

В последствие в селото пускат, която се пуска на 2-ри юни. Жената, която я пусна съобщи, че това е сирена не само за тази дата, а и за бедствия. Веднага след като чули сирената, жителите на селото се втурнали към мястото, където били багерите. След бурните реакции на хората багерите си заминаха, а недоволните жителите блокираха движението на автомобилите, в които били служителите на ВиК.

След като протестните действия се разраснаха, на мястото пристигна и кметът Емил Илиев, който обеща да върне взетите пари от хората до няколко дни. В противен случай кметът на селото обеща, че лично ще върне парите от него.

Повече вижте във ВИДЕОТО

Leave a Reply

Your email address will not be published.