Изпълнителите на “BG Music Festival” в надпревара за престижни награди

Нови успехи за плувците на ПК “Вихрен”
June 6, 2019
Огнен ад изпепели административната сграда на ГКПП – Златарево
June 6, 2019

За втора поредна година на BG Music Festival ще бъде присъдена награда на самите участниците – всеки изпълнител ще има право да даде гласа си за своя фаворит, без да има право да гласува за себе си.

Авторитетно жури ще направи своя избор за победител във всяка от трите категории: поп, рок, хип-хоп/R&B през конкурсната вечер. Тя ще се състои на 7 юни в Летния театър на град Сандански.

За трета година Велизар Соколов – Заки от дует „Авеню“ ще е част от Фестивалното жури на BG Music Festival, като този път ще е в ролята на председател. Освен него песните ще се оценяват и от клубния музикален корифей DJ Marti G. Към тях се присъединява легендарният текстописец Живко Колев, чиито текстове пеят имена като Васил Найденов, Силвия Кацарова, група Сигнал, Маргарита Хранова, дует „Ритон“, Тангра и други. Международното присъствие в журито ще е на доказания македонски композитор Григор Копров, a дамското – на Петя Костадинова от Община Сандански.

В конкурсната програма ще се състезават общо 20 песни, селектирани сред кандидатствалите общо 154. След изпълнението на всички песни, журито ще определи победителите и ще ги обяви на 8 юни, когато е и галавечерта.

Освен песните от конкурса, публиката ще се наслади на специална програма с гост-изпълнители. На 7 юни на сцената ще се качат БГ рапърите Murda Boyz. Гвоздеят на вечерта ще бъде поп-дивата Дара.

На следващия ден е галавечерта, където ще се раздадат наградите на Фестивалното жури в трите категории, ще бъдат връчени също и специални призове: на журналистическото жури, на телевизионните зрители, на публиката, на Кмета и Община Сандански.

Всички отличени ще изпълнят своите музикални произведения отново. За грандиозния финал на вечерта хип-хоп идолът Криско ще е направо „незаменим“ с най-големите си хитове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *