Изповед на един фен: В България футбол няма!

Николина Чакърдъкова стана баба
April 18, 2018
Затварят пътя Благоевград – София, вижте кога ще бъде пуснат
April 19, 2018

futbol haftanin programi 2 6643723_4021

1. След всеки мач излизат разни директори и президенти и говорят за това как бил играл отбора, как трябвало да играе, как разни странични фактори играят роля в първенството и клубове като Левски и Лудогорец вървят ръка за ръка, съдиите всеки мач са основен фактор за решаване на двубоите, топката е била мека, силен вятър е имало и т.н.

2. Треньорите говорят, че винаги заслужават да бият ,защото другия отбор им е вкарал 2 случайни гола след две центрирания, а те са спукали противника от положения, но не са си ги вкарали или са загубили, защото на този терен не можело да се играе и при такова ритане.

3. Всеки гледа в чуждата паница и си казва:’ ‘Не е важно аз да съм добре, а те да са зле!”.

4. Бомбички убиват ,осакатяват и раняват мъже, жени и деца, а контрол по мачовете няма никакъв.
(Тук е редно и да се помисли сериозно наистина и за това полицията трябва ли да е вътре на стадиона или отвън, а публиката да бъде охранявана от стюарди).

5. На мач публиката ходи, за да се радва на зрелищен футбол, но за съжаление по-скоро се радва на зрелищни клипове на футболисти, президенти и хора от БФС в чалготеките.
Ако все пак се намери един сносен мач с малко повече публика и заряд, той веднага се превръща във война, която взима невинни жертви.

6. Клубовете предпочитат да плюят по други клубове, че играят нечестно (не казвам, че не е така), вместо да се опитат да изградят някакъв печеливш модел с грамотни хора и играчи, които знаят какво означават цветове и емблема.

7. Намесата на президенти в работата на треньора и треньори, които са готови да слугуват само и само да се водят част от тези клубове.

8. Както българина взима дрехи втора ръка, коли втора ръка, храна втора ръка, така и футболисти чужденци взимаме втора ръка, че даже и трета и както казва Наско Сираков някои ги реанимираме… е съгласен съм, че има и сполучливи и класни чужденци, но да ги изброим за последните 20 години колко са те, колко са минали през клубове…сметнете колко пари, неустойки и комисионни са дадени за тях, колко мач и голове са имали за отборите си, какви успехи са донесли, сега сметнете за последните 20 години колко млади и обещаващи таланти провалихме, на колко не им бе даден шанс и какво свършиха в ДЮШ клубове, докато казваха, че няма кадри отдолу, няма качество. Качество не се намира, качество се създава.
Ние сме малка държава, която трябва да изкарва, колко и да наливаме за чужденци и класни не можем да вземем ШЛ или Лига Европа.
Казвам го това, защото имаше и коментари, а Арсенал с колко чужденци играят.
Мислете, Висшата лига е най-скъпото първенство в света, най-гледаното, пари се наливат много, конкуренцията е убийствена и рекламата играе голяма роля.
Погледнете го обаче от тази страна, Премиър лийг залага на повече чужденци, Англия има качествени играчи, но не може да постигне нищо голямо, Франция, Германия и Испания обаче си наблегнаха на местните и виждаме какви национали имат и то не 3-4, а колкото за 3 отбора, виждаме и успехите им на клубно ниво.

9.Рибата се вмирисва откъм главата. (Откъм ръководители на държавата,откъм ръководители на целия ни футбол и откъм такива на клубния ни футбол).

Изповед на един истински фен на футбола.

Leave a Reply

Your email address will not be published.