Изповед на дъщерята на шофьора в катастрофата край Своге

Нанков: Ще има наказани за катастрофата край Своге
August 30, 2018
Вихрен срещу Берое ако победи Хебър за Купата на България
August 30, 2018

„Този бус стана ковчег за всички – и за живите и за умрелите“, каза дъшерята на Григор Григоров, управлявал автобуса в злополучната катастрофа край Своге, Здравка.

От събота вечерта семейството на шофьора оплаква жив човек и се моли за справедливо наказание. Неговата дъщеря Здравка е единственият човек, на когото Григор звъни минути след трагедията, предаде бТВ.

“Tой ми каза: Здравче, случи се най-лошото. Много тежка катастрофа, полицаите казват, че има жертви, карат ме към ИСУЛ”, спомня си през сълзи дъщерята на Григоров. Здравка вижда баща си пред болницата. И не може да познае най-близкия си човек. Не беше добре психически. Гледаше в една точка. Той каза – за мен животът беше до тук. Свърши! Просто съжалявам. Но той ми е баща, не може да поеме цялата вина”, допълва Здравка.

Дъщерите на Григоров разказват, че баща им возил групата повече от 8 години и всяко едно пътуване е запечатано със снимки. Според тях те са били като семейство, а той е знаел проблемите и болестите им.

„В момента фокусът е върху татко. А не върху това, че някой не си е свършил работата или някой е прибрал пари, за да има сега толкова много жертви. Всички са жертви на една немарливост”, посочва Здравка.

Надеждата на семейството сега е Григоров, който единствен е обвинен за трагедията, да не остане и единственият наказан. Често и жената до Григоров пътувала на екскурзии с него и разказва как той подготвял автобуса за всяко пътуване.

„Щом чуе някакъв шум (тука нещо ми чука в ляво), веднага отива в сервиз и го оправя. Колите винаги като тръгне трябва да са в ред”, каза Христина Банкова.

„Аз не мога да ги помоля да му простят, че са загубили близките си. Просто ги моля да бъдат справедливи. Да бъдат милостиви, просто да бъдат милостиви към него”, допълни Здравка.

източник: БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.