Изложба показва породисти котки в Благоевград

Камерна опера обединява творчеството на легендарни композитори в концерт, който ще бъде поставен тази вечер на сцена в Благоевград
November 28, 2022
Фондация Open Space отново в Петрич! Зелени практики днес – чист въздух и живот утре
November 28, 2022

Международна фелиноложка изложба показва в Градската художествена галерия в Благоевград породисти котки и спасени от улицата четириноги.

В изложението участват 38  котки от 13 породи – от най-дребната порода – Сингапура, до най-големите – Мейн Куун, бенгалски котки, известни със своята енергичност, както и Регдол, популярни с кроткия си нрав. Породистите котки са оценявани от международни съдии, а най-добрите получават отличия.

„Избрахме Благоевград, защото мястото е близо до столицата, лесно като дестинация, която се стига, спокоен град без шум, тъй като котките се притесняват. Миналата изложба ни беше в София и имахме голям хаос в организацията. Много хора пристигнаха и искаха да видят котетата. Нашата организация се занимава и с настаняване на бездомни котенца с осиновяване, намирането им на дом, кастрацията им и затова се насочихме към Благоевград. Тук представяме една прекрасна палитра от породи, които всеки човек може да намери, това което харесва, дали ще е пухкава персийка, дали ще е огромен Мейн Куун, дали ще добричък Регдол или енергичен бенгал, за всеки вкус има по нещо“, коментира за Радио Благоевград Антония Алексова – организатор на събитието.

Безспорен фаворит като най-харесвана и  интересна порода е Сфинксът. Основната характеристика на котката Сфинкс е липсата на козина. Котките обаче не са изцяло неокосмени, а по-скоро са покрити с фин, прилепнал розовеещ косъм.

 

Източник: Радио Благоевград

Leave a Reply

Your email address will not be published.