За децата на Петрич! В градския парк функционира изкуствена скала за катерене

Англия облекчава част от мерките срещу COVID-19
March 29, 2021
От 1 април започва приемът на документи за записване на деца в детските градини на община Сандански
March 30, 2021
За експлоатацията на съоръжението „Изкуствена скала за катерене, тип „Боулдър“, са проведени няколко разговора с фирмата, която го монтира в Градски парк на Петрич. Катеренето, съгласно инструкциите, се осъществява без осигуровка до височина 4,5 м., поставена е и материя, поглъщаща удара при евентуално падане –4 бр. единични матове, по изискванията за такъв тип съоръжения.
Самите хватки са разположени на височина 2 м. до тази височина те са разположение на гъсто и с основната ударопоглъщаща настилка дават възможност на най-малките ползватели да катерят безопасно. Изградени са и 5 маршрута до най-горната точка на съоръжението, с различна трудност на катерене, като хватките по-високи от 2 м. са на по-голямо разстояние за да не бъдат достигани от тях.
От Община Петрич е изпълнена препоръката на производителя на изкуствената скала за катерене – назначен е служител с квалификация, който да наблюдава и да обезпечава необходимото ниво на безопасност за катерещите се. В ръководството на съоръжението изрично е упоменато, че катеренето е на собствен риск, след като бъдат осигурени всички точки на безопасност от собственика на съоръжението, както вече е направено. Поставена е табела, която да припомня за това.
Също така съоръжението е оборудвано с комплект за указване на първа помощ. Община Петрич призовава децата да се държат отговорно на територията на съоръжението и да знаят, че е занимание, което крие риск от падане и нараняване. Да бъде използвано по предназначение, от деца със сериозно отношение към катеренето или поне към другите, които катерят.
Изкуствената скала за катерене ще работи през почивните дни от 10.00ч. до 16.00 ч. с инструкции и наблюдение от специалист с цел недопускането на инциденти с децата.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *