Затварят София до второ нареждане

Медицинския персонал в Сандански със служебен паркинг
April 16, 2020
846 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас
April 17, 2020

Забранява се влизането и излизането от София от 00.00 ч. тази нощ до второ нареждане. Това беше обявено на извънреден брифинг в Министерския съвет в четвъртък вечерта.

“Ще издам заповед, считано от 00:00 часа до второ нареждане, да се преустанови влизането и излизането от София на всички превозни средства с изключение на товарния превоз, автомобили със специален режим на движение, автомобили, които превозват болни, както и автомобили с медицински лица”, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. И допълни, че забраната не важи и за аварийните автомобили на електродружествата, на тези които се занимават с интернет разпространение и за автомобили, които превозват работници.

Спират се и редовните междуградски автобусни линии.

“В рамките на града засега няма ограничения” каза вътрешният министър Младен Маринов. И допълни: “През седмицата нямаше такова движение за работа, колкото в днешния четвъртък. Голяма част от декларациите са с неверни данни”.

„Още от вчера се наблюдава масово напускане на София, където е основното огнище с най-много заразени с коронавирус. Всичките тези хора, които напускат столицата, са разпръснати из цялата страна. Последиците ще станат ясни до седмица. Този процес продължава както вчера, така и днес. Обезпокоени сме от случващото се. И, ако до момента на пускане на прессъобщенията не бяха много новите случаи, то вече те пак са близо 40. Тези два дни с толкова много нови заболели не са инцидент, а тенденция“, каза началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Източник: NOVA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *